Timex Social Club – Rumors

Timex Social Club

Timex Social Club met: Rumors

Timex Social Club was een Amerikaanse R&B-groep uit de jaren 80. Ze waren vooral bekend om hun hit “Rumors” uit 1986.

“Rumors” was een nummer dat zich richtte op geruchten en roddels in de maatschappij. Het liedje had een catchy melodie en funky beats, wat het erg populair maakte onder dansliefhebbers.

Het nummer bereikte al snel hoge posities in verschillende hitlijsten over de hele wereld. Het werd zelfs een top 10-hit in de Verenigde Staten en behaalde daar uiteindelijk platina status.

Achtergrond van Timex Social Club

Timex Social Club werd gevormd in 1985 in Berkeley, Californië. De groep bestond uit leadzanger Michael Marshall, samen met Marcus Thompson, Craig Samuel en Alex Hill.

Hoewel “Rumors” hun grootste hit was, brachten ze ook andere singles uit zoals “Mixed Up World” en “Thinkin’ About Ya”. Helaas kon geen van deze nummers dezelfde populariteit bereiken als “Rumors”.

In latere jaren ging Timex Social Club uit elkaar en gingen de leden hun eigen weg. Ondanks het kortstondige succes blijft “Rumors” nog steeds een iconisch nummer dat herinneringen oproept aan de levendige muziekscene van de jaren 80.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.