Today – Take It Off (Extended Version)

Today

Today is een Amerikaanse muziekgroep die werd gevormd in 1988 als onderdeel van Motown’s poging om een nieuwe Four Tops te promoten. De groep bestond uit Frederick Lee “Big Bub” Drakeford, Larry Singletary, Wesley Adams en Larry McCain, jeugdvrienden uit Englewood, New Jersey.

De groep begon in 1984 als The Gents en bestond uit Drakeford, McCain, William McNeir, Ronald Scruggs en Bernard Belle. Tijdens een benefietconcert tegen drugs kregen ze een ontmoeting met producer Teddy Riley, die de groep omdoopte tot Today en ze samenvoegde tot de huidige bezetting. Riley hielp hen een deal te krijgen bij MCA Records.

Toen Jheryl Busby, hoofd van de urban afdeling van MCA Records, naar Motown verhuisde, nam hij verschillende acts mee, waaronder Today, The Boys en The Good Girls. Tijdens tournees door het land waren de groepen zeer succesvol.

Toen Today in 1988 hun titelloze debuutalbum uitbracht, begon het er goed uit te zien. De single “Him Or Me” bereikte nummer 3 in de R&B-hitlijsten en werd gevolgd door “Girl I Got My Eyes On You”, die nummer 1 bereikte. Toch deden latere singles van het album het niet zo goed als hun eerste hits, en ze begonnen zich te verzetten tegen de manier waarop ze werden geproduceerd en gepromoot.

Riley hielp de groep niet met hun tweede album, The New Formula, en dat was te merken. Het album, uitgebracht in 1991, had één hit single, “Why You Get Funky on Me”, die nummer 2 bereikte in de R&B-hitlijsten.

Na de breakup van de groep begon Drakeford een solocarrière, terwijl Singletary, Adams en McCain nummers schreven en probeerden een deal te krijgen als trio.

In oktober 2004 verscheen “I Got The Feeling” in het populaire videospel Grand Theft Auto: San Andreas, te h

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Stream Proxy

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.