Toontje Lager – Net Als In De Film

Toontje Lager

Toontje Lager met: Net Als In De Film

Toontje Lager was een Nederlandse popband uit de jaren ’80. Ze brachten in 1983 het nummer “Net Als In De Film” uit, wat een grote hit werd in Nederland.

De band

Toontje Lager werd opgericht in 1978 en bestond uit zes leden. De bekendste bandleden waren Bert Vermaas (zang) en Erik Mesie (gitaar). Ze maakten voornamelijk popmuziek met invloeden van new wave.

“Net Als In De Film”

“Net Als In De Film” is een vrolijk en catchy nummer dat gaat over verliefd worden op iemand die je alleen kent van het witte doek. Het nummer heeft een aanstekelijk refrein en dansbare beat, waardoor het al snel populair werd onder fans van Toontje Lager.

In de tekst wordt beschreven hoe de hoofdpersoon droomt om samen te zijn met zijn geliefde zoals ze dat zien gebeuren in films. Het lied spreekt veel mensen aan omdat het gaat over romantische fantasieën die we allemaal wel eens hebben gehad.

“Net Als In De Film” behaalde de top 10 van de Nederlandse hitlijsten en zorgde ervoor dat Toontje Lager nog meer bekendheid kreeg binnen Nederland. Het wordt nog steeds regelmatig gedraaid op nostalgische radiozenders.

Nalatenschap

Toontje Lager heeft meerdere hits gehad tijdens hun carrière, maar “Net Als In De Film” blijft een van hun bekendste nummers. Het wordt nog steeds geassocieerd met de band en herinnert mensen aan de jaren ’80.

Helaas besloot Toontje Lager in 1986 uit elkaar te gaan, maar ze hebben zeker hun stempel achtergelaten op de Nederlandse muziekgeschiedenis. Fans kunnen echter nog steeds genieten van het tijdloze geluid van “Net Als In De Film

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.