Toto – Africa

Toto

Toto met: Africa

Toto is een Amerikaanse rockband die bekend werd in de jaren 80. Een van hun meest bekende nummers is “Africa”. Dit nummer werd uitgebracht in 1982 en groeide al snel uit tot een wereldwijde hit.

“Africa” gaat over het verlangen naar avontuur en het gevoel van nostalgie voor een plek waar je nooit bent geweest. Het heeft een kenmerkend geluid, mede dankzij de combinatie van synthesizers, percussie en harmonieuze vocalen.

Het refrein van “Africa” is bij velen bekend en wordt nog steeds regelmatig op de radio gedraaid. De melodie en tekst zijn zo pakkend dat het nummer door veel mensen als tijdloos wordt beschouwd.

Toto had met “Africa” niet alleen succes in Nederland, maar ook wereldwijd. Het behaalde hoge posities in diverse hitlijsten en heeft sindsdien talloze covers en parodieën voortgebracht.

Fun fact: Wist je dat Toto zelfs na al die jaren nog steeds optreedt? Ze hebben vele fans over de hele wereld die genieten van hun iconische hits zoals “Africa”.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.