Touch & Go – Would You

Touch & Go

Touch & Go – Would You

Touch & Go was een muziekduo bestaande uit producer Emilio “Bimbo” Rizzo en zangeres Aliah (ook bekend als Nina Allein). Ze brachten in 1998 het nummer “Would You” uit, wat hun grootste hit werd.

“Would You” is een pop-dance track met invloeden van bossanova. Het nummer kenmerkt zich door de herkenbare intro waarbij een vrouwelijk stem vraagt: “Would you… kiss me?”. Dit werd al snel een iconisch stukje tekst dat vaak geassocieerd wordt met Touch & Go.

Het succes van “Would You” was enorm. Het behaalde hoge posities in verschillende Europese hitlijsten en bereikte zelfs de top 10 in landen als Nederland, België, Duitsland en Zwitserland. Ook in Zuid-Afrika wist het nummer grote populariteit te vergaren.

Helaas bleef het succes voor Touch & Go beperkt tot deze ene hit. Hun volgende singles werden niet zo goed ontvangen en uiteindelijk viel het duo uit elkaar.

Ondanks hun korte carrière blijft Touch & Go vooral bekend om hun aanstekelijke zomerhit “Would You”, die nog regelmatig op de radio gedraaid wordt en mensen doet terugdenken aan de late jaren ’90.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.