Trammps – Zing, Went The Strings Of My Heart

Trammps

Trammps met: Zing, Went The Strings Of My Heart

Trammps was een Amerikaanse discogroep uit Philadelphia die in de jaren 70 enkele grote hits had. Een van hun bekendste nummers is “Zing, Went The Strings Of My Heart”. Dit nummer werd uitgebracht in 1972.

“Zing, Went The Strings Of My Heart” is oorspronkelijk geschreven door James F. Hanley en werd voor het eerst opgenomen door Judy Garland in 1939. De Trammps brachten echter een disco-versie van dit nummer uit waarmee ze veel succes behaalden.

Het unieke geluid van de Trammps combineerde elementen van funk, soul en disco. Hun muziek stond bekend om zijn energieke ritmes en krachtige zangpartijen.

In 1976 scoorde de Trammps hun grootste hit met “Disco Inferno”, dat later nog meer bekendheid kreeg dankzij de soundtrack van de film “Saturday Night Fever”. Het succes van dit nummer maakte hen tot een iconische discogroep.

Hoewel ze vooral bekend staan om hun discohits, heeft de Trammps ook andere genres verkend zoals R&B en gospel. Ze bleven actief als groep tot halverwege de jaren 80.

Legacy

Ondanks dat ze geen langdurig commercieel succes hebben gehad na hun hoogtijdagen in de jaren ’70, blijft het werk van Trammps invloedrijk in de wereld van disco en dansmuziek. Hun muziek wordt nog steeds gedraaid op feesten en evenementen, en “Zing, Went The Strings Of My Heart” blijft een geliefd nummer onder fans van het genre.

De Trammps hebben bijgedragen aan de popularisering van disco als muziekstijl en hebben daarmee een blijvende impact achtergelaten in de geschiedenis van populaire muziek.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Stream Proxy

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.