Ub40 – Rat In Mi Kitchen

Ub40

Ub40 – Rat In Mi Kitchen

Rat In Mi Kitchen is een bekend nummer van de Britse reggae/pop band Ub40. Het nummer werd uitgebracht in 1986 als onderdeel van het album “Rat In The Kitchen”. Het behaalde grote populariteit en stond hoog genoteerd in verschillende hitlijsten.

Over Ub40

Ub40, wat staat voor “Unemployment Benefit, Form 40”, is een Engelse band die in 1978 werd opgericht. De band wordt vaak geassocieerd met reggae muziek, maar hun sound combineert ook invloeden uit pop, ska en dub.

Hun debuutalbum “Signing Off” kwam uit in 1980 en was gelijk een succes. Ze brachten verschillende hitsingles uit gedurende de jaren ’80 en ’90, waaronder “Red Red Wine” en natuurlijk “Rat In Mi Kitchen”.

Rat In Mi Kitchen

“Rat In Mi Kitchen” is geschreven door zanger/gitarist Ali Campbell en gaat over problemen met ongedierte in zijn keuken. Het catchy refrein en het energieke ritme maken het nummer tot een favoriet bij fans van Ub40.

“There’s a rat in mi kitchen what am I gonna do? There’s a rat in mi kitchen what am I gonna go?” (uit het refrein)

Het nummer heeft sterke reggae-invloeden gemengd met pop-achtige melodieën. De karakteristieke stem van Ali Campbell draagt bij aan de herkenbare sound van Ub40.

Met “Rat In Mi Kitchen” heeft Ub40 een tijdloze hit neergezet die nog steeds wordt gedraaid en gewaardeerd door fans over de hele wereld.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.