Ub40 – Tears From My Eyes

Ub40

Ub40 met: Tears From My Eyes

UB40 is een Engelse reggaeband die in 1978 werd opgericht. De band heeft wereldwijd succes gehad met hun unieke mix van reggae, pop en dubmuziek. Een van hun bekendste nummers is “Tears From My Eyes”.

Geschiedenis van UB40

De naam UB40 verwijst naar het inschrijvingsformulier voor werkloosheidsuitkeringen in het Verenigd Koninkrijk. De band begon als een hobbyproject, maar al snel wonnen ze aan populariteit en tekenden ze bij een platenmaatschappij.

Tears From My Eyes

“Tears From My Eyes” is afkomstig van het album “Labour of Love II” uit 1989. Het nummer gaat over de pijnlijke emoties na een gebroken relatie. Met zijn melancholische melodie en emotionele teksten raakt dit nummer vele luisteraars.

Muzikale invloeden

UB40 haalt inspiratie uit Jamaicaanse reggaeartiesten zoals Bob Marley en The Wailers, maar ook uit Amerikaanse soul- en R&B-muziek. Ze hebben deze invloeden samengebracht tot hun eigen unieke geluid dat wereldwijd herkenbaar is geworden.

Dus als je op zoek bent naar meeslepende reggaemuziek met tekstuele diepgang, dan moet je zeker eens naar UB40 luisteren – vooral naar hun hit “Tears From My Eyes”!

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.