Van Halen – Pretty Woman

Van Halen

Van Halen – Pretty Woman

Van Halen is een Amerikaanse rockband, opgericht in 1972. De band bestaat uit de broers Eddie en Alex Van Halen, David Lee Roth en Michael Anthony.

Pretty Woman is een nummer van het album “Diver Down” uitgebracht in 1982. Het nummer is een cover van de gelijknamige hit van Roy Orbison uit 1964. Het werd al snel een grote hit voor Van Halen en bereikte de top van de charts wereldwijd.

Het kenmerkende gitaargeluid van Eddie Van Halen maakte Pretty Woman direct herkenbaar. Met zijn virtuoze gitaarspel bracht hij nieuwe energie naar het nummer. David Lee Roth’s krachtige vocalen pasten perfect bij het rockgeluid van de band.

De combinatie van harde gitaren, catchy melodieën en explosieve live optredens zorgden ervoor dat Van Halen één van de meest succesvolle bands werd in de jaren ’80.

Pretty Woman blijft een iconisch nummer binnen het repertoire van Van Halen en wordt nog steeds regelmatig gedraaid op klassieke rockstations overal ter wereld.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.