Wax – Building A Bridge To Your Heart

Wax

Wax – Building A Bridge To Your Heart

Wax was een Amerikaanse muziekgroep die voornamelijk actief was in de jaren 80. De groep werd opgericht door Andrew Gold en Graham Gouldman, beiden bekend van hun werk als singer-songwriters.

Building A Bridge To Your Heart is één van de bekendste nummers van Wax. Het werd uitgebracht in 1987 en behaalde grote successen in zowel het Verenigd Koninkrijk als de Verenigde Staten.

Achtergrond

Het nummer is een vrolijk en energiek popliedje met catchy melodieën. De tekst gaat over het verlangen naar liefde en het overwinnen van obstakels om een emotionele verbinding te maken met iemand anders.

Succes

Building A Bridge To Your Heart bereikte de top 10 in zowel de Britse als Amerikaanse hitlijsten. Het succes leverde Wax ook optredens op verschillende televisieshows op, waaronder Top of the Pops.

Graham Gouldman, medeoprichter van Wax, had al ervaring in de muziekindustrie als lid van bands zoals 10cc. Hij bracht later ook solomateriaal uit en schreef hits voor andere artiesten.

Helaas bleef Wax’s succes beperkt tot dit ene nummer,

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.