Wee Papa Girl Rappers – Faith (Remix Version)

Wee Papa Girl Rappers

Wee Papa Girl Rappers: Faith (Remix Version)

Wee Papa Girl Rappers was een Brits hiphopduo dat vooral bekend stond om hun hit “Faith”. Deze remix versie van het nummer was een grote hit in de jaren ’80.

De groep bestond uit de zussen Sandra en Samantha Lawrence, die opgroeiden in Londen. Ze braken door met “Faith”, dat werd uitgebracht in 1988. Het nummer combineerde rap met invloeden van reggae en popmuziek, wat destijds vernieuwend was.

“Faith (Remix Version)” werd geproduceerd door Steve Anderson, die later succesvol zou worden als producer voor onder andere Kylie Minogue. De catchy melodie en de energieke rap van Wee Papa Girl Rappers maakten het nummer onweerstaanbaar voor het publiek.

Het succes van “Faith” leverde Wee Papa Girl Rappers optredens op over de hele wereld. Ze tourden met grote artiesten zoals Salt-N-Pepa en Public Enemy.

Helaas bleef het succes beperkt tot hun debuutsingle. Hoewel ze nog meerdere albums hebben uitgebracht, wisten ze nooit meer dezelfde populariteit te bereiken als met “Faith”. Desondanks blijft Wee Papa Girl Rappers een belangrijke naam binnen de geschiedenis van de hiphop in Groot-Brittannië.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.