Wendy & Lisa – Lolly Lolly (According To Prince)

Wendy & Lisa

Wendy & Lisa – Lolly Lolly (According To Prince)

Wendy & Lisa is een Amerikaanse muzikale duo bestaande uit Wendy Melvoin en Lisa Coleman. Ze zijn vooral bekend als de originele leden van de band “The Revolution”, die samen met Prince heeft opgetreden.

“Lolly Lolly (According To Prince)” is een nummer dat werd geschreven door Wendy & Lisa, maar wordt vaak geassocieerd met Prince. Het nummer verscheen op hun album “Eroica” uit 1990.

Achtergrond van het nummer

Het verhaal achter “Lolly Lolly (According To Prince)” begint bij Wendy & Lisa’s tijd in “The Revolution”. In deze periode werkten ze nauw samen met Prince aan verschillende projecten en albums. Tijdens deze samenwerking schreef het duo ook hun eigen muziek, waaronder dit nummer.

Betekenis van het nummer

“Lolly Lolly (According To Prince)” heeft geen specifieke betekenis volgens Wendy & Lisa, maar staat bekend om zijn funky ritmes en catchy melodieën. Het is een vrolijk en energiek lied dat veel invloeden uit funk en popmuziek bevat.

Ondanks dat het niet direct gerelateerd is aan Princes persoonlijke ervaringen of boodschappen, wordt het toch vaak in verband gebracht met hem vanwege de samenwerking tussen Wendy & Lisa en Prince gedurende hun carrière.

Eroica – het album

“Lolly Lolly (According To Prince)” maakt deel uit van Wendy & Lisa’s derde studioalbum genaamd “Eroica”. Dit album werd in 1990 uitgebracht en bevat een mix van pop, funk en rockmuziek. Het was een belangrijk werk voor het duo, omdat ze hiermee hun muzikale stijl verder ontwikkelden en onafhankelijk werden van Princes invloed.

Al met al heeft

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Stream Proxy

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.