Wendy & Lisa – Strung Out

Wendy & Lisa

Wendy & Lisa – Strung Out

Wendy & Lisa is een Amerikaans muziekduo bestaande uit Wendy Melvoin en Lisa Coleman. Ze zijn vooral bekend geworden als leden van de begeleidingsband van Prince, The Revolution. Na hun samenwerking met Prince begonnen ze hun eigen muzikale carrière.

Een van hun bekende nummers is “Strung Out”. Dit nummer werd uitgebracht in 1989 als onderdeel van het album “Fruit at the Bottom”. Het heeft een funky en soulvol geluid, typisch voor de muziekstijl waar Wendy & Lisa om bekend staan.

“Strung Out” is geschreven door Wendy Melvoin en geproduceerd door Wendy & Lisa zelf. Het nummer gaat over verslaving en het gevoel vast te zitten in destructieve patronen. De teksten zijn poëtisch en emotioneel geladen.

Het nummer werd goed ontvangen door critici en haalde ook redelijke succes in de hitlijsten. Hoewel het niet hun grootste hit was, blijft “Strung Out” een favoriet onder fans van Wendy & Lisa.

In latere jaren hebben Wendy & Lisa verschillende albums uitgebracht en zijn ze actief gebleven in de muziekindustrie. Hun unieke stijl combineert elementen van funk, pop, rock en R&B tot een verfrissend geluid dat hen onderscheidt als artiesten.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.