Westlife – Uptown Girl

Westlife

Westlife – Uptown Girl

Westlife is een Ierse boyband die in 1998 werd opgericht. De groep bestaat uit Nicky Byrne, Kian Egan, Mark Feehily en Shane Filan.

Uptown Girl is een van de bekendste nummers van Westlife. Het nummer werd uitgebracht in 2001 als onderdeel van hun derde studioalbum, World of Our Own. Het is een cover van het originele nummer dat werd geschreven door Billy Joel.

Achtergrondinformatie over “Uptown Girl”

“Uptown Girl” behaalde wereldwijd grote successen en stond bovenaan de hitlijsten in meerdere landen. Het catchy refrein en de aanstekelijke melodie maken het nummer tot een klassieker binnen het popgenre.

In de videoclip van “Uptown Girl” spelen supermodellen Claudia Schiffer, Yasmeen Ghauri, Naomi Campbell en Christy Turlington mee. Deze clip zorgde voor extra populariteit bij fans over de hele wereld.

Einde van Westlife

In 2012 kondigden de leden van Westlife aan dat ze na veertien succesvolle jaren besloten te stoppen met de band. Ze sloten hun carrière af met verschillende afscheidsconcerten en brachten nog een album uit genaamd Greatest Hits.

Sindsdien zijn alle bandleden begonnen aan solocarrières, maar de muziek van Westlife blijft nog altijd geliefd bij fans over de hele wereld.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.