Whispers – It’s A Love Thing

Whispers

Whispers met: It’s A Love Thing

Whispers is een Amerikaanse R&B en soulgroep die in de jaren ’70 en ’80 grote successen behaalde. Een van hun bekendste nummers is “It’s A Love Thing”, dat uitkwam in 1980.

“It’s A Love Thing” is een funky disconummer met een aanstekelijk ritme en vrolijke melodie. Het werd geschreven door Leon Sylvers III, William Shelby en Stephen Shockley, drie leden van Whispers.

Het nummer bereikte de top 10 van zowel de Billboard Hot 100 als de Billboard R&B Singles chart. Het werd al snel een favoriet op dansvloeren over de hele wereld dankzij zijn aanstekelijke beat en catchy refrein.

Achtergrond informatie

Whispers begon in 1963 als The Eden Trio, maar veranderde later hun naam naar The Whispers. De groep bestaat uit tweelingbroers Walter Scott en Wallace Scott, Nicholas Caldwell, Marcus Hutson (tot zijn overlijden in 2000) en Leaveil Degree.

Gedurende hun carrière hebben ze talloze hits gehad zoals “Rock Steady”, “And the Beat Goes On” en “Lady”. Hun kenmerkende harmonieën gecombineerd met funky beats maakten hen tot een populaire groep binnen het genre van R&B- muziek.

In 2003 werden The Whispers opgenomen in de Vocal Group Hall of Fame voor hun bijdrage aan de muziekwereld.

Hoewel Whispers nog steeds optreden en opnemen, wordt “It’s A Love Thing” nog steeds beschouwd als een van hun meest iconische nummers. Het blijft geliefd bij fans over de hele wereld.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.