Will Powers – Kissing With Confidence (Extended)

Will Powers

Will Powers – Kissing With Confidence (Extended)

Will Powers is een Amerikaanse artiest en producer die in de jaren 80 bekendheid verwierf met zijn hit “Kissing With Confidence”. Het nummer, uitgebracht als een extended versie, was populair vanwege zijn unieke mix van pop en elektronische muziek.

Achtergrond

Will Powers werd geboren als William E. Orlando en begon zijn carrière als acteur en danser op Broadway. Hij maakte echter al snel de overstap naar de muziekindustrie en creëerde het personage “Will Powers” om zichzelf te presenteren als een zelfhulp-goeroe.

Powers’ debuutalbum, genaamd “Dancing for Mental Health”, combineerde inspirerende speeches met catchy beats. Het album bevatte ook het nummer “Kissing With Confidence”, dat uitgroeide tot een internationale hit.

Kissing With Confidence (Extended)

“Kissing With Confidence (Extended)” is een remixversie van het oorspronkelijke nummer. Deze extended versie voegt extra lagen toe aan de originele track, waardoor er meer ruimte is voor instrumentale intermezzo’s en langere dansbare breaks.

Het nummer wordt gekenmerkt door catchy synthesizermelodieën, funky baslijnen en Will Powers’ karakteristieke vocoder-achtige stemgeluid. De tekst moedigt luisteraars aan om zelfvertrouwen te hebben bij romantische ontmoetingen.

Erfenis

Hoewel Will Powers’ carrière relatief kort was, heeft hij een blijvende invloed gehad op de elektronische en popmuziek. “Kissing With Confidence (Extended)” wordt nog steeds regelmatig gedraaid op radiostations en is een geliefd nummer onder fans van 80’s muziek.

Powers’ unieke mix van zelfhulpconcepten met dansbare beats maakte hem tot een pionier in zijn genre. Zijn creatieve

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.