William Pitt – City Lights

William Pitt
William Pitt – City Lights

William Pitt – City Lights

William Pitt is een Nederlandse singer-songwriter die vooral bekendheid verwierf met zijn hit single “City Lights”. Deze track werd uitgebracht in 1986 en groeide al snel uit tot een grote hit in zowel Nederland als België.

“City Lights” is een nummer dat de nostalgie van het stadsleven weergeeft. De tekst beschrijft de magie van de stad ’s nachts, wanneer de straten verlicht zijn door neonreclames en lantaarnpalen. Het nummer heeft een meeslepende melodie en wordt gekenmerkt door William Pitt’s warme stemgeluid.

Achtergrondinformatie

William Pitt, geboren als Willem Pieter Tammeling op 29 april 1967, begon zijn muzikale carrière op jonge leeftijd. Hij leerde zichzelf gitaar spelen en begon eigen nummers te schrijven.

In 1984 bracht hij zijn debuutalbum “City of Light” uit, waarop ook het gelijknamige nummer staat. Dit album werd goed ontvangen maar bracht nog geen grote doorbraak voor William Pitt.

Twee jaar later kwam echter “City Lights” uit als standalone single. Het lied bleek een enorme hit te worden en betekende definitief succes voor William Pitt in de muziekwereld.

Het erfgoed van “City Lights”

“City Lights” heeft zijn plek verdiend als een van de meest iconische nummers uit de Nederlandse popgeschiedenis. Het wordt nog steeds regelmatig gedraaid op radiozenders en is een geliefd onderdeel van vele afspeellijsten met jaren ’80 hits.

William Pitt heeft met “City Lights” bewezen dat hij niet alleen een getalenteerde singer-songwriter is, maar ook in staat is om tijdloze m

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Stream Proxy

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.