Wreckx-N-Effect – New Jack Swing (Original 12 Inch Mix)

Wreckx-N-Effect

Wreckx-N-Effect – New Jack Swing (Original 12 Inch Mix)

Wreckx-N-Effect was een Amerikaanse hiphopgroep uit de jaren 90, opgericht door Markell Riley en Teddy Riley. Ze waren vooral bekend om hun hit “New Jack Swing (Original 12 Inch Mix)”.

“New Jack Swing” is een muziekgenre dat populair werd in de late jaren 80 en vroege jaren 90. Het combineert elementen van hiphop, R&B en swingbeat. De stijl kenmerkt zich door zijn dansbare ritmes, funky baslijnen en geïntegreerde samples.

Het succes van Wreckx-N-Effect

In 1989 bracht Wreckx-N-Effect het nummer “New Jack Swing (Original 12 Inch Mix)” uit, wat al snel een grote hit werd. Het lied staat bekend om zijn aanstekelijke beat en catchy refrein.

De groep bleef succesvol met andere hits zoals “Rump Shaker” en “Knock-N-Boots”. Hun muziek wordt nog steeds gewaardeerd om zijn energieke sound en invloed op de hiphopcultuur.

Erfenis van New Jack Swing

New Jack Swing had een enorme impact op de popmuziek in de vroege jaren 90. Artiesten als Janet Jackson, Bobby Brown en Boyz II Men werden beïnvloed door deze stijl en pasten het toe in hun eigen muziek.

Tot op heden blijft “New Jack Swing (Original 12 Inch Mix)” een klassieker en wordt het vaak gedraaid op feestjes en in clubs. Het nummer blijft een herkenbaar symbool van de muzikale evolutie in die tijd.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Stream Proxy

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.